Wassenaar : Museum Voorlinden

Voorlinden is een museum wat naast het museum ook een restaurant en tuinen heeft. Momenteel zijn er twee tentoonstellingen te zien. Daarnaast hebben ze highlights die altijd gepresenteerd worden. Wij kwamen het al bij meerdere mensen tegen op Instagram. Je maakt deel uit van de kunst in plaats van dat je er alleen maar naar kijkt. Heel interessant dus! Kijk je mee?

Dit is onder andere. werk van Martin Creed: Mariska was gelijk fan zijn werk, vrolijk, apart en veel kleur. Mariska houdt er wel van! ‘SAY CHEESE!’ benadrukt Creeds speelse kijk op de wereld en zijn voortdurende fascinatie voor het alledaagse. Geïnspireerd door het dagelijks leven maakt Creed eenvoudige maar eigenzinnige kunstwerken. De chaos die Creed in zijn eigen leven ervaart, is voortdurend de drijfveer om kunst te maken. Vandaar dat veel werken bestaan uit ordeningen of stapelingen van soortgelijke objecten of herhalingen van eenzelfde gebaar. ‘Martin Creed – SAY CHEESE’ is te zien in Museum Voorlinden tot en met 11 juni 2017.
My world is a soup of thoughts, feelings and things all mixed up together. Working is a way of trying to cope, to separate the soup and escape; to get from the inside out.
Martin Creed

Hierboven zie je wat van de highlights. De permanent geïnstalleerde werken in Museum Voorlinden zijn stuk voor stuk belevingskunstwerken. Ze laten zich niet beschrijven, je moet ze ondergaan.
Speciaal voor Museum Voorlinden ontwierp James Turrell een Skyspace. Het is een ruimte met een vierkant gat in het dak, waardoor je recht naar boven kijkt en de lucht ziet zoals je deze nog nooit hebt gezien. Mariska heeft hier geen goede foto van maar het was zo apart, omdat er dus letterlijk een gat in het dak zat en je de wind door de ruimte heen voelde.
Sta oog in oog met Couple under an Umbrella van Ron Mueck. Dit was fantastisch, ontzettend groot. Madame Tussauds XL. Bizar hoe mooi de details waren van de lichamen. De aderen, haren. Heel bizar en indrukwekkend als je deze ruimte binnen komt en je ziet zo iets groots.
Leandro Erlich’s Swimming Pool is speciaal voor Voorlinden ontworpen. Echt GENIAAL, en hier zie je op social media ontzettend veel foto’s van. Voor Janne (www.radiatefashion.com) haar school project heeft Mariska ook nog even model gestaan in dit prachtige kunstwerk. Zoals Mariska al zei het is zo leuk om een onderdeel te zijn van zo’n kunstwerk.

Ook deze foto hierboven was van ‘Martin Creed – SAY CHEESE’ zijn tentoonstelling. Een hele ruimte met een ingang en uitgang vol met blauwe ballonnen. Op het einde kreeg Mariska het wel een beetje benauwd omdat je jezelf er helemaal door heen moet wurmen en er geen uitgang lijkt. Maar het idee is leuk!
En ben jij al overtuigd? Voorlinden kun je voor 15 euro bezoeken (Volwassen tarief vanaf 18 jaar). Rondom Voorlinden kun je ook prachtige foto’s maken of een mooie wandeling maken. Genoeg te zien dus.
Voorlinden
Buurtweg 90 2244 AG Wassenaar

Veel liefs,
Mariska & Roos


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *