Breda : Blind Walls Gallery

De stadsmuur van 1520 was het symbool voor de stad. Vandaag de dag is de oude muur grotendeels verdwenen. Echter staat de stad vol met kale muren. Hiervoor is een creatieve oplossing bedacht: Blind Walls Gallery. Wat is nou toffer dan de nodige vitamine D opzuigen, een winkeltje hier en daar bezoeken en kunst bekijken in één? Kijken jullie mee?

Processed with VSCO with kk2 preset Processed with VSCO with kk2 preset Processed with VSCO with a6 preset

In samenwerking met Avans Hogeschool is er een applicatie gebouwd waarbij je de stad ‘brick by brick’ kan ontdekken. Alle muren vertellen een stukje verhaal over de stad. Dat maakt alle schilderingen zo uniek; het gaat echt over Breda. Wanneer je de app opstart, krijg je een overzicht van alles wat er te zien is. Mocht je geen zin hebben in een rondje lopen langs verschillende muren, kan je vanaf hier ook navigeren naar een specifieke muur.

Processed with VSCO with hb2 preset Processed with VSCO with kk2 preset Processed with VSCO with a6 preset

Zelf liepen wij het ‘kleine rondje’. De bruine lijn geeft aan waar je heen moet en het bolletje beweegt mee met jouw locatie. Daarnaast zie je al makkelijk op de kaart hoe ver het nog ongeveer lopen is naar een bepaald kunstwerk.

Processed with VSCO with hb2 preset Processed with VSCO with kk1 preset Processed with VSCO with a6 preset

Wanneer je aangekomen bent bij een muur, geeft hij hiervan een melding. Je kan verder doorklikken naar extra informatie zodat je meer kan lezen over de kunstenaar en het werk wat je voor je ziet.

Processed with VSCO with hb2 preset Processed with VSCO with hb2 preset

Het is een heerlijk rondje waarbij je er zo lang over kan doen als je zelf wilt. De diversiteit in de muren is groot waardoor je elke keer iets anders te zien hebt. Uit eigen ervaring weet Roos dat je de muren ook prima kan gebruiken als achtergrond voor leuke foto’s (stiekem is een oude profielfoto op Facebook bij een van de muren geschoten). Daarnaast loop je door het centrum van Breda waardoor je af en toe ook even een winkel in kan lopen tijdens je wandeling. Wat ons betreft een dikke aanrader om Breda ook op een andere manier te zien en het enige wat je ervoor nodig hebt is de app genaamd ‘Blind Walls Gallery’.

En? Spreekt het jullie aan om een keertje tijdens bezoek aan Breda de vrolijke art te bekijken?!

Wanneer je een Android telefoon hebt, kan je de app via de Google Play Store downloaden. En als je een Iphone hebt, niet getreurd, je kan de app via de iOS App store installeren!

Veel liefs,

Mariska & Roos

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *