5 x Origineel winkelen in Leiden!

Leiden is een prachtige stad met een oud centrum. Naast de ‘standaard’ winkels zoals H&M en Zara, heb je nog veel meer toffe onbekendere winkels die zeker een spotlight verdienen. Hoogste tijd om voor jullie een cityguide te maken met de leukste winkels in Leiden waar je origineel kan winkelen. Met voor ieder wat wils en wat unieks.      Kijken jullie mee?

 

 

Faas EST 2016 : Breestraat 119

Deze bloemenzaak is zeker weten anders dan de bloemenzaken die je normaal bezoekt. En daarom vinden wij deze zaak ook zo leuk. Hele aparte, eigen stukken die je helemaal jou kunt maken. Als je deze winkel in loopt weet je niet waar je moet kijken. Helmie is de eigenaresse van deze zaak. Wanneer je binnenkomt maakt ze gelijk een gezellig kletspraatje. Ze heeft heel veel spullen die je niet vaak ziet, mooie items om jou huis helemaal mooi te maken. Een fijne plek voor bloemen en meer!

 

Pluum : Burgsteeg 2

PLUUM is een winkel met een gevarieerd assortiment lekkers en leuks met een Scandinavische touch. Hun motto is stoer, simpel en een tikje hip. Aangezien ze zelf ook erg blij worden van leuke spullen die goed betaalbaar zijn kiezen we voor merken die daarbij passen. Ruim zes jaar geleden is de winkel in het leukste straatje van Bussum, de Spiegelstraat gestart. Drie jaar geleden kwam daar de winkel in hartje centrum Leiden bij. Nu is er ook een webshop. Met hun kleine, zeer betrokken team vinden ze het iedere dag weer een feestje om aan de slag te gaan!

 

Wonderful Nature : Breestraat 114c

Wonderful Nature: Home Deco by Mother Earth. De slogan op hun website is precies wat je kan vinden in deze winkel: Decoratie uit de natuur die op diervriendelijke wijze zijn verwerkt. De gepassioneerde Esther, de eigenaresse, heeft een grote interesse voor de natuur. Ze zet zelf de vlinders en insecten op. Voor Esther is de natuur een grote ontdekkingsreis. Ze is onwijs gefascineerd door de verscheidenheid en schoonheid van de dieren.Op moment hebben ze maar een vestiging en die is te vinden in Leiden. Een prachtige winkel vol schitterende items.

 

WOW Duurzaam Design : Breestraat 116
WOW duurzaam design staat voor vakmanschap, duurzaamheid en originaliteit. De producten die je bij WOW kunt vinden zijn ontworpen door jong talent en kleine labels voornamelijk uit Nederland en België en met oog voor mens en natuur. WOW zoekt naar unieke items, ongewone dingen, gebruikt, recycled met liefde en vakmanschap gemaakt. De winkel is ontzettend mooi ingericht, de lichten waren oude wasmachine trommels hoe fantastisch is dat? Het plafond is ook werkelijk prachtig en het gedeelte van de paskamer is in liefelijk roze.

Conceptstore MEI : Pieterskerk Choorsteeg 18

Midden in het centrum van Leiden is MEI: de concept store van Mandy en pup Elton. Mandy begon als ondernemer in Den Haag. Daar had ze een knus restaurantje genaamd BLOEM. In MEI komt de combi van Mandy en haar pup samen in een gezellige mix van vintage treasures, fairtrade woonaccessoires van exotische reizen en cadeaus die je zelf wilt houden. Een warme winkel waar je met open armen wordt ontvangen! Ze heeft ook een website: www.conceptstoremei.nl

Wij zouden zeggen: neem snel een kijkje bij een of allen van deze winkels! Weten jullie nog toffe hotspots in Leiden?

Liefs,
Roos & Mariska

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *