Het ga je mee op pad dagverslag #Leiden

Om jullie ook een beetje te laten zien, hoe onze dag vergaat, besloten we een nieuwe rubriek toe te voegen: Het ga je mee op pad dag verslag. Leiden Marketing oftewel Stad van Ontdekkingen, had ons uitgenodigd om mee te gaan op bloggerdag door Leiden. Deze dag zouden we touren door Leiden en ondertussen de highlights spotten. In dit artikel nemen we jullie mee tijdens onze dag. Kijken jullie mee?

 

We begonnen onze dag bij Naturalis. Naturalis is een museum dat op dit moment gesloten is voor een deel maar wel nog tentoonstellingen aanbied. Op dit moment is de T-Rex te zien. We kregen een rondleiding van de man die zelf de T-Rex had opgegraven. Hij kon onwijs leuk en veel vertellen. De T-Rex was indrukwekkend om te zien: heel groot en toch wel heel bijzonder dat zoiets vroeger geleefd heeft.

 

Na Naturalis gingen we in de zogenoemde T-Rex trein. Een treintje dat toeristen kan brengen naar het centrum. Naturalis ligt achter het centraal station; prima om te lopen maar wel hip om in een treintje vervoerd te worden. We reden door naar de Burcht. De Leidse Burcht is met gemiddeld 6,2 meter hoge muren en een muurdikte van zo’n 85 centimeter een zeer bijzonder gebouw om te zien. De Burcht werd gebouwd met als voornaamste doel de Leidenaren bescherming te bieden in tijden van oorlog. Tegenwoordig is de Burcht een waar symbool voor de stad.

 

Na de Burcht, gingen we door naar De Waag. De Waag is een restaurant in het centrum van Leiden. Naast dat het een heerlijk restaurant is, is het ook nog een monument. We gingen hier met zijn allen lunchen. Dit gaf ons ook mogelijkheid om gezellig te kletsen met alle andere bloggers. Mariska nam de wrap met kip in combinatie met soep en Roos at de salade met zalm die je hieronder ook ziet.

 

 

Na een lekkere lunch, deden we een rondvaart met Bootjes en Broodjes. Varen door de stad waar je ook verschillende belangrijke punten in Leiden kon spotten. Het was gelukkig een stuk beter weer dan voorspelt en we hebben zelfs wat zonnestralen mee kunnen pikken!

 

 

We stapten bij de Meelfabriek uit de boot en sprongen op de fiets. Onze tour door Leiden werd vervolgd op een Johnny Loco fiets. De zonnestralen werden wat meer en het was dus echt genieten op de fiets.

 

 

We gingen fietsend naar de Pieterskerk: een prachtige kerk in Leiden. We mochten, heel exclusive, met de torentrap naar boven. Oftewel; we hadden een prachtig uitzicht over heel de stad!

 

 

Na de fietstour, gingen we richting het einde van de dag. We sloten de dag af bij Lot en de Walvis. Dit is een restaurant die je toch wel vaak op Instagram voorbij ziet komen. Hier hebben we geborreld en de dag nabesproken met elkaar. Toch heel leuk om zo samen te zijn met mensen die dezelfde passie hebben.

 

Om jullie de ultieme indruk te geven van de dag, hebben we gevlogd. Vlog 2 staat online en is hieronder te bekijken. Laten jullie weten wat jullie ervan vinden? En wat wat jullie natuurlijk van de nieuwe rubriek ‘Het ga je mee op pad dag verslag’ vinden?

 

 

Veel liefs,
Roos en Mariska

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *