Het ga je mee op pad dagverslag #Amsterdam

Wij gingen op pad richting Amsterdam. Eigenlijk willen we zo min mogelijk hotspots delen uit Amsterdam aangezien daar al zoveel over te vinden is. Er waren toch een paar hotspots die we niet wilde laten liggen en wilde delen met jullie. Zijn jullie benieuwd hoe het ons verging in Amsterdam? Kijk dan gauw mee.

We besloten vroeg al de trein in de stappen zodat we op tijd in Amsterdam waren. Het zou warm worden deze dag dus dan konden we lekker snel beginnen. We namen als eerst de tram richting Hortus Botanicus. Deze botanische tuin scheen onwijs mooi te zijn en de bekende roze muur zie je geregeld op Instagram voorbij komen. Kas in, kas uit, foto hier en foto daar. We hebben ons prima vermaakt in de Hortus. En natuurlijk even geposeerd voor het bekende roze muurtje!

 

 

Hierna gingen we door naar Thuyskamer. Roos, als de nieuwsgierige die ze is, vroeg waar de naam vandaan kwam. De eigenaresse vertelde dat ze wilt dat mensen zich thuis voelen. Daarnaast had ze gekozen voor de oud Hollandse spelling van Thuis omdat veel spullen gemaakt zijn van gebruikte materialen. Naast die gebruikte materialen, is er ook een collectie van handgemaakte producten. Denk aan spullen zoals decoratie, kleding, sierraden, limonades en kunst. Je kan er ook even stoppen voor een bakkie of een limonade. Wij namen een limo met limoen, gember en rode peper. Dat was toch een partij cool; net effe een heet smaakje maar niet te heet. Het was echt heel bijzonder.

 

Vanuit Thuyskamer vertrokken we naar Corner Bakery. Zeker bij Mariska stond deze op de must visit list. Dit is een tentje waar je all day kan ontbijten. Daarnaast staan ze bekend om hun milkshakes. We besloten er beide een te bestellen en gingen lunchen. Je hebt wel even geduld nodig aangezien ze maar een machine hebben voor de milkshakes. Het was het wel echt waard. Lekker gegeten en voldaan weer door kunnen naar de volgende hotspot.

 

 

Wij weer lekker de tram in richting Wildernis. Ook deze stond hoog op onze must visit list. Deze winkel is zeker populair bij de Instagrammers en dit begrepen we meteen. We kwamen binnen in een walhalla van planten en mooie dingen. Je weet haast niet waar je moest kijken en dat op positieve manier. Naast planten en plantenaccessoires, kan je bij Wildernis ook terecht voor bakkie koffie.

 

 

We besloten verder te gaan met de benenwagen naar Things I like, Things I love. Ze staan bekend om hun conceptstores in Amsterdam. Ze verzamelen dingen waar van ze houden. Het is een onwijs mooie winkel met mooie spulletjes. We konden het dan ook niet laten om zelf even tussen de spullen te neuzen.

 

 

Tot slot gingen we naar Who’s That Girl. We waren hier uitgenodigd om langs te komen, wat natuurlijk super leuk is. Een kleurrijke, veel te leuke winkel in de negen straatjes van Amsterdam. Fris, funky en origineel. We zijn hier niet met lege handen naar huis gegaan. Mariska met een hemdje en Roos met een blouse. Je wordt er warm ontvangen en zeker een plekje om terug te gaan! Oh en de paskamers, waren super tof!

 

 

Dit was weer een kijkje in een dag op pad met ons. Wij hebben onwijs genoten van de dag en hopelijk is dat goed overgekomen met dit verslag. De artikelen van Amsterdam komen langzaam online maar kunnen jullie nou niet wachten? Het artikel over WildernisWho’s That Girl en Thuyskamer staat al online!

 

Veel liefs,

Mariska & Roos

 

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *