Travel Guide : Macedonië

Mariska haar vakantie in Macedonië. Samen met het gezin vertrokken zij voor 13 dagen naar Macedonië. Alleen haar vader was er vroeger eens geweest met een studie reis. Maar de rest verder nog niet. Geen idee wat ze er van moest verwachten maar het was een top vakantie. In dit artikel geeft ze tips en tops over Macedonië. Mariska raadt het jullie 100% aan om er eens heen te gaan. Meer zien? Kijk dan snel mee.

Zoals eerder benoemd werd, was Mariska hier nog nooit geweest. Ze vond het wat spannend; een onbekend land, geen idee wat je moet verwachten. Toen Mariska aankwam was het al heerlijk warm en het zag er allemaal super mooi uit. Ook het verblijf zag er in eerste oogopslag al super uit.

 

Verblijf

Mariska verbleef in Oaza Inn in het plaatsje Ohrid. Een “bed & breakfast” wat gerund wordt door Jadranka & Blago. Ze hebben 12 jaar in Nederland ook een hotel/restaurant gerund. Zij hebben ook 2 zonen die hier nog in Nederland wonen. Ze spreken dus nog redelijk Nederlands. Het waren super gastvrije mensen. Zo zei de eigenaar ook gelijk bij aankomst: ‘wat van mij is, is ook van jullie.’ Oaza Inn heeft een best groot oppervlakte aan gras en gelegenheid om heerlijk te chillen. Met zo’n 20 kamers is het dus ook niet zo druk als in een groot hotel.

 

Omgeving
Macedonië was vroeger het oude Joegoslavië. Voor de mensen die ook niet weten waar het ligt: het ligt net boven Griekenland. Macedonië staat bekend om de vele kerkjes. Iedereen is gelovig. De meeste mensen hebben een orthodox geloof. De priester bid naar het oosten en staat met zijn rug naar de menigte in de kerk. De mensen die ook komen bidden, staan en mogen niet zitten. Wat wel bijzonder is, is dat er dus meerdere soorten geloven zijn en dat ze dat wel allemaal van elkaar accepteren.
Ohrid staat ook bekend om het meer (het meer van Ohrid) zo heb je ook het prespa meer waar we ook zijn geweest. Dat grenst aan Macedonië, Albanië en Griekenland. Elk land heeft dus een eigen stukje van dat meer. In het meer van Ohrid zwemmen veel inwoners van het land zelf. Mariska is er zelf ook een keer wezen zwemmen en dat was erg lekker.
Wat denk het meest schokkende was is het geld. In Macedonië hebben ze geen euro’s maar denar’s. 60 denar is 1 euro. De eerste avond ging Mariska na het eten een ijsje halen. Ze waren voor 4 ijsjes met 1 bolletje 1 euro kwijt. Lichtelijk in shock; klopt dit wel? De avonden daarna kon Mariska voor 4 personen uit eten voor 20 tot 30 euro. Heerlijke salade’s, vlees gerechten of rijst. De mensen zijn onwijs aardig en totaal niet opdringerig.

Dieren
En al die dieren om je heen; de eigenaren hadden twee honden: Aron & Zana. Ook hadden ze een kat die al 9 jaar bij hun was. Ze had al een aantal keer nestjes gehad met kittens maar altijd verstootte de kat de kittens. Dit was de eerste keer dat de kat de kittens voeding gaf en echt bij zich hield. Lekker knuffelen met die kleine beestjes.
De puppies die je ziet op de foto’s waren bij de grensovergang bij Albanië. Er waren er denk een stuk of 20. Ze waren van zwart tot bruin tot aan page hondje bruinig. ZOOOO lief allemaal. Mogen we er een mee nemen?
Hopelijk hebben jullie wat aan Mariska haar ervaringen gehad en reizen jullie in de toekomst ook wel naar Macedonië. Ben jij er wel eens geweest? Laat het ons vooral even weten, we horen graag jullie ervaringen.
Liefs,
Mariska & Roos

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *