Travel Guide : Lac D’Annecy

Vorige zomer vertrok Roos met haar vriend naar Lac D’Annecy. Roos ging kamperen in een dorpje naast Annecy genaamd Saint Jorioz. In dit artikel geeft ze tips en tops over Het meer van Annecy als kampeervakantie. Roos raadt het jullie 100% aan om er eens heen te gaan. Meer zien? Kijk dan snel mee.

Vervoer en verblijf
Roos ging met de auto bepakt met kampeerspullen richting Saint Jorioz. Onderweg hebben ze een hotel gepakt aangezien het stuk in een keer wat lang was. Ze stonden op de camping genaamd International du Lac D’Annecy. Een prima camping met alles wat je nodig hebt: ruime plekken, twee zwembaden, een winkeltje om ‘s ochtends brood te halen. Daarnaast was er mogelijkheid om fietsen te huren en gratis internet om door jouw Instagram feed te scrollen.

De omgeving
De omgeving is prachtig. Allereerst heb je natuurlijk het meer. Deze was vijf tot tien minuutjes lopen vanaf de camping waar Roos verbleef. Hier kon je een stuk lopen langs het water en natuurlijk prachtige foto’s maken. Daarnaast zou je ook een fiets kunnen huren en rond het meer kunnen fietsen. Dit heeft Roos ook gedaan. Hierbij kom je langs verschillende dorpjes en heb je zelf de mogelijkheid om te stoppen waar je wilt: even lunchen, ergens een duik nemen. Je kan in de omgeving verschillende kanten op, zeker als je een auto hebt. Roos is bijvoorbeeld naar een natuurpark geweest met grotten en een kabelbaan, een dag naar Albertville (waar vroeger de olympische winterspelen gehouden werd) of een dag naar Annecy. Zeker het oude centrum is hier een aanrader.

Final Tip
Het kost wel wat (om precies te zijn zo’n 100 euro) maar dan heb je ook wat. Roos is wezen parapenten/paragliden. Parapenten is een soort parachutespringen, maar dan vanaf een berg in plaats van vanuit een vliegtuig. Je rent met de parachute te berg af en gaat langzaam naar beneden. Roos had uitzicht over heel het meer met prachtige natuur. Een ervaring die je niet vergeet. Dus mocht je het geld hebben en ervoor over hebben, raadt Roos je dit zeker aan!

Zijn jullie wel eens rond het meer van Annecy geweest? Jullie nog tips en tops? 
Liefs,
Mariska & Roos

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *