Travel Guide : Ibiza

Mariska is voor 7 dagen samen met een vriendin (Frederique) naar Ibiza geweest. In dit artikel vertelt ze over de omgeving, het verblijf en natuurlijk wat tips en leuke hotspots. Ben je benieuwd? Kijk dan snel mee.

 

Verblijf

Mariska en Frederique verbleven in Hotel Figueretas. Ben je op zoek naar een kleinschalig hotel. Dan is Hotel Figueretas een prima keuze. Het enige dat tussen hotel Figueretas en het strand ligt is de gezellige wandelboulevard. De kamers zijn misschien wat eenvoudig, maar natuurlijk wel schoon. Meer heb je tijdens je vakantie toch niet nodig.

  • Wifi in openbare ruimte.
  • Strand is het hotel uitlopen en daar heb je het al.
  • Je kunt kiezen voor logies en ontbijt, halfpension, ontbijt of diner buffet.
  • Zin om te zwemmen? Dit kan bij naastgelegen appartementencomplex Mar y Playa.


Omgeving
Centrum Ibiza is 15 minuutjes vanaf Hotel Figueretas. Het stand zit op 20 meter afstand en de winkels op 50 meter afstand. Ook is er een Lidl en Mac Donalds op loopafstand.

 

To do (goed kijken want tussen de foto’s door staan meer tips!)
TUI eiland tour
Samen met TUI hebben Mariska en Frederique een eiland tour bij hun geboekt. Voor 50 euro p.p. Ga je een hele dag met de bus het eiland over met ongeveer 6/7 stops. De ene stop 15 min maar sommige ook 1 uur of 1,5 uur. Je stopt bij een hippie markt, een super mooi strand, een kerkje etc.

Boot naar Formentera
Je kunt veel op het eiland een boot naar Formentera nemen. Voor 22 euro deden Mariska en Frederique dit ook. En voor 6 euro huurde ze ook nog een fiets op het eiland. Uiteindelijk dus 28 euro pp. Een leuk eiland, met veel mooie strandjes. Goed smeren want de zon schijnt daar heel fel. Misschien dat een scooter of auto nog handiger is aangezien de afstanden toch nog best groot zijn.

Bezoek Ibiza stad
Ibiza stad was voor Mariska en Frederique een kwartier lopen. Veel leuke winkels en natuurlijk de typische witte Ibiza straatjes. Wat werkelijk prachtig is.

Homeloos
Om de hoek van ons hotel zat Homeloos een leuk Nederlands tapas restaurant waar ze beide een heerlijke pasta met gamba’s aten. Ook kun je er terrecht voor een bord patat met kroketten als je dat dus echt heel erg mist!
Hippie markt
Ook bezochten Mariska en Frederique de hippie markt Las Dalias. Die elke zaterdag van ongeveer 10;00 tot 19;00 te zien is. Ontzettend leuke kraampjes en dus zeker leuk om eens te zien!

 

 

Zo, dit was de Travel guide van Ibiza. Ben jij wel eens in Ibiza geweest? En laat vooral even weten of er wat voor jou tussen zat, in deze tips.

 

Liefs,
Mariska & Roos.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *