5 steden die Roos nog wil zien!

Reizen: iets wat Roos maar al te graag doet maar als student niet zoveel geld voor heeft als ze zou willen. Ze wilt nog zat landen en steden bezoeken. Als het aan haar ligt, ziet ze deze ook allemaal. In dit artikel heeft zij 5 steden op een rijtje die ze graag zou willen zien. Kijk je mee?

New York

Oké New York is iets waar Roos de laatste tijd onwijs fan van is geworden. Ze is er nog nooit geweest maar haar vriend wel. Haar vriend geeft zijn liefde voor New York een beetje door naar Roos. In New York staat het leven nooit stil en is alles bruisend en druk. Veel films zijn er opgenomen en je leest zo vaak dat het in New York voelt alsof je zelf in een film zit. De planning is dat Roos en haar vriend niet volgende zomer maar die zomer erna een bezoek gaan brengen aan New York (Nog even geld sparen ;). Maaaar, dat weerhoudt Roos niet om al een beetje enthousiast te zijn.

Budapest

Budapest staat al lang op de must-visit lijst van Roos. Het is toch heel dichtbij maar wel echt anders dan Nederland. Het is een onwijs prachtig land met veel oude architectuur. Daarnaast staat het ook een beetje bekend om zijn badplaatsen. Het wordt steeds meer bekend onder de toeristen wat Roos begrijpelijk vindt. Het is een plaatje om naar te kijken en er is onwijs veel te doen. De bezienswaardigheden liggen wel wat uit elkaar maar daar heb je het openbaar vervoer voor!

Bangkok

Op een manier is Roos al een tijdje verliefd op Thailand. Dit lijkt Roos zo’n prachtig land met een gave cultuur. Het trekt haar heel erg aan; de mooie gebouwen, de vriendelijke mensen, de geschiedenis, het lekkere eten. Laten we de natuur niet vergeten: het is daar zo groen en zoveel mooie dieren. Los van het vliegticket, is het een studentbudgetproof land want het is allemaal een stuk voordeliger dan hier in Nederland! Wat Roos ook heel mooi vindt, is dat ze hier geloven vanuit het Boeddhisme. Hier heb je dan ook de meest mooie tempels voor. Het is niet voor niks dat Thailand een geliefd backpack land is!

Bahamas

Oke oke, de Bahamas is geen stad maar een eiland. Toch wilde Roos deze in haar lijstje zetten. De Bahamas staan de laatste tijd vooral bekend om de zwemmende varkentjes die je er kunt vinden. Daarnaast is het water onwijs blauw en helder. Dit betekend dat je hier goed kan snorkelen en duiken. Roos heeft al een paar keer gedoken in zwembad water maar zou heel graag in de natuur willen duiken. Al dat moois wat je kan zien tijdens het zwemmen. Het lijkt Roos de ultieme plek voor een chill vakantie met heel veel natuur. I mean, look at the pictures!

IJsland

Nog eentje wat eigenlijk geen stad is. IJsland heeft namelijk zoveel meer te bieden dan alleen de stad. Die natuur daar is zo onwijs prachtig. Roos lijkt het heel gaaf om dit te ontdekken. Daarnaast lijkt het haar een onwijs rustig land. Alle rust en tijd voor jezelf. Niks moet en alles mag. Het komt heel vrij over. De mensen schijnen heel lief te zijn en het eten smaakt ook top. Het lijkt Roos heerlijk om een auto te huren en het land op eigen kracht te verkennen. Meeting the locals en het land te ontdekken. De afstanden zijn namelijk niet heel groot waardoor het goed te doen is.
Heb jij al een van deze steden gezien? Zo, ja dan horen wij graag jou ervaringen en tips en tops! Staan er ook steden in waar jij nog niet bent geweest en ook wilt zien?

Liefs,

Roos & Mariska

 

 

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *