Travel Guide : Parijs

Voor Mariska haar verjaardag kreeg ze een dagje Parijs van Roos en haar vriend. 5 augustus vertrokken we met een bus van Slangenreizen richting Parijs. Na een flinke busrit, kwamen we daar in de ochtend aan om vervolgens 12 uur lang te kunnen touren door Parijs. Een heerlijke dag vol indrukken aangezien het Mariska haar eerste keer in Parijs was!

Wie het idee achter de dagreizen van Slangenreizen niet kent; je vertrekt in de nacht richting de stad (Londen, Parijs) met de bus. Je komt hier in de ochtend aan en hebt minimaal 9 uur in de stad. Rond 10 uur ‘s ochtends kwamen we aan in Parijs. We zouden een kleine tour nog doen door de stad maar de chauffeur wilde de tour voor ‘s avonds bewaren zodat alles verlicht was. We hadden de avond van te voren een plannetje gemaakt van alles wat we wilden zien (Zeker een aanrader!). Je hebt namelijk zo’n 12 uur in Parijs en dan wil je natuurlijk zo veel mogelijk zien. We besloten eerst naar de Eiffeltoren te gaan. Daar hebben we een metrokaart gekocht. Tip: je hebt 24’s uur kaarten en vaak krijg je korting wanneer je onder de 25 jaar bent. Tip 2.0: Tussen de foto’s kan je meer tekst vinden dus niet te snel scrollen!

 

Hier na volgden onze tour richting de Arc D’Triomph en de Champs Elysees. Ultieme tip; onder de 25 kan je gratis de Arc D’Triomph beklimmen. Moet je wel eventjes in de rij staan waarschijnlijk maar dan heb je wel echt een mooi uitzicht over het kruispunt en de Champs Elysees. Hier wilden we een hapje gaan eten maar dit is niet heel handig als student zijnde. De Champs Elysees is een dure winkelstraat en onwijs toeristisch. Dit betekent dat de eettentjes daar flink wat kosten. We besloten dus door te reizen richting Montmartre; de kunstenaarswijk.

 

Check even die man die daar zo in die lantarenpaal hangt. Hij deed allemaal trucjes met een bal; hooghouden terwijl hij aan de paal hing, de bal laten draaien op een pen. Je kan het zo gek niet bedenken en hij deed het! Echt geweldig om te zien. Daarna liepen we door naar Centre Pompidou. Dit is een deel van het centrum wat staat voor de moderne kunst van Parijs. Hier staat een onwijs groot mooi museum, (We zijn er niet in geweest), maar van de buitenkant is het al mooi om naar te kijken. Pompidou staat vooral bekend om de kunstenaars die daar op straat zitten. Toen wij er waren, was de hoeveelheid kunstenaars niet heel groot. Dit was flink jammer. Na Pompidou zijn we op zoek gegaan naar Ladurée; de place to be voor macarons. We konden het natuurlijk dus niet laten om er een paar mee te nemen en te proeven. Zoveel keus wat het lastig maakten om te kiezen maar zeker te moeite waard! Hier na zijn we nog even langs de winkelstraat gelopen (Forever21, Bershka), en daarna door naar de Notre Dame.

Ook bij de Notre Dame kan je gratis naar binnen onder de 25. Hier moet je wel wat geduld hebben want de rij is flink lang. Het is echter wel al prachtige kerk om naar te kijken van de buitenkant. Wij besloten niet de tijd die we hadden, te gebruiken voor de rij dus we liepen een rondje over het plein voor de Notre Dame. En daar kwam ineens een man op ons af met vogelvoer. Er lopen daar onwijs veel duiven en die komen met dat voer gezellig op je af. Vermijd dit stukje vooral als je niet zo’n fan bent van vogels want meneer heeft al voer in je handen gelegd voordat je het door hebt. Na de ‘pigeon whisperer’ uitgehangen te hebben, liepen we door naar het Louvre. 

We wilden heel graag naar binnen maar waren toch wat aan de late kant. Het Louvre bezoeken staat zeker op de to do list voor volgende keer Parijs. Het blijft een onwijs fotogeniek gebouw en hier hebben we even rondgehangen om een beetje te chillen en foto’s te maken. Onze stappenteller stond inmiddels op ongeveer 27.000 stappen en onze voeten waren flink gaar. We gingen in het park zitten bij het Louvre en hebben daarna nog even wat gegeten. Daarna nog even een rondje gelopen door de ‘rijke’ winkelstraat met Gucci, Chanel, Jimmy Choo. Eindstand: bijna 30.000 stappen gelopen in een dag; tijd om richting de bus te gaan.
Het is een uitputtende dag aangezien je niet lekker kan slapen in de bus maar we hadden de dag erna vrij gehouden. Zo kan je lekker uitrusten. Al met al is het wel echt een aanrader wanneer je goed weet wat je wilt ziet; zo kan je alles uit je dag halen.

 

Zijn jullie wel eens in Parijs geweest? Hebben jullie nog tips en tops?

Liefs,

Roos & Mariska

 

 

 

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *