Amsterdam : Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum kent iedereen, maar in Mariska haar 20 jaar was ze er nog nooit geweest. Tot dat deze week de #insidemybones tentoonstelling er zou staan. Toen dacht ze “Goed moment om er eens te gaan.” Dus afgelopen zaterdag is ze er meteen heen geweest. En het was prachtig! Kijk je mee?

Het Rijksmuseum is ten eerste echt prima te bereiken. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met tram 5 of 2 een directe lijn naar het museum nemen. Waar je bijna vlak voor het Rijks uitstapt. Helemaal top toch? Aangezien Mariska haar CJP-pas nog had hoefde ze maar 8,75 te betalen. Het was redelijk druk, en aan alle talen te merken heel veel toeristen.

Afgelopen mei deed muzikant Dotan een oproep aan zijn Instagramvolgers om meer eerlijke en ongefilterde verhalen te delen via social media. Onder #insidemybones hebben honderden bekende en onbekende Nederlanders dit initiatief opgevolgd.
Een selectie van de verhalen, met portretten gefotografeerd door fotograaf Paul Bellaart, is van 30 september t/m 5 oktober te zien in de Picknick van het Rijksmuseum.
Ook in de 17de eeuw was het heel normaal om je mooier en perfecter af te laten beelden dan de werkelijkheid. Rembrandt stond erom bekend dat hij precies het tegenovergestelde deed. Hij durfde zichzelf en zijn modellen bloot te geven in een tijd waarin dat niet gebruikelijk was. Nog maar net 20 jaar oud schilderde hij een revolutionair zelfportret, met tot dan toe ongekende contrasten in licht en donker.

Dus… Mariska heeft voor het eerst De Nachtwacht gezien. Er stonden alleen zoveel mensen voor het grote schilderij dat het bijna niet te zien was. Maar man man man, wat konden ze vroeger mooi schilderen zeg. Oog voor detail en zo echt! Prachtig.

 

Het Rijksmuseum – Museumstraat 1 Amsterdam.
Openingstijden:
Dagelijks geopend van 9 tot 5 uur.Prijzen:
– Volwassenen: € 17,50
– Jongeren t/m 18 jaar, Museumkaart, Vrienden van het Rijksmuseum, ICOM, Vereniging Rembrandt, KOG, VVAK, BankGiro Loterij VIP-KAART: gratis
– CJP, Stadspas, EYCA: 50% van de reguliere ticketprijs 

En zijn jullie er al eens geweest?

 

Veel liefs,
Roos & Mariska

 

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *