Het grote avontuur van Roos: drie maanden naar Ghana

Ja! Je leest het goed. Roos gaat voor drie maanden naar Ghana. Ze vertrekt maandag rond een uur of half 4 richting Accra; de hoofdstad van Ghana. Ze zal hier bij House of Grace vrijwilligerswerk doen. House of Grace is een school voor dove kids. In dit artikel zal Roos wat meer toelichting geven over haar drie maanden afwezigheid, wat dit betekent voor Hotspotfactory en wat ze precies gaat doen in Ghana.

Het grote avontuur!

Maandag begint dus het grote avontuur. Drie maanden naar Ghana! Roos heeft een minor gevolgd over ontwikkelingshulp binnen haar opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Het idee van de minor was dat zij eerst leerden over ontwikkelingshulp en daarna het echt gingen ondervinden in Ghana. Roos zal met wat studiegenoten in Ghana zijn maar iedereen heeft een eigen stageplek afgestemd op de opleiding die ze doen. Zoals hierboven genoemd, gaat Roos vrijwilligerswerk doen op The House of Grace; School for Deaf. Dit is een school in Accra (de hoofdstad) voor basisonderwijs met kinderen die doof of slechthorend zijn. Naast dat de kinderen doof of slechthorend zijn, zijn een groot deel van de leraren dit ook. Roos zal hier meedraaien in het scholingsprogramma en daarnaast helpen met de fundraising van de school. Hierover schrijft zij namelijk een onderzoeksrapport. Naast dit alles, wil Roos een hoop reizen door het land om zoveel mogelijk te zien.

Kakum National Park (Bron: Google)
Wat betekent dit voor Hotspotfactory?

Helemaal niks! Jullie blijven de artikelen zien die jullie van ons gewend zijn. We hebben afgelopen zomer heel wat hotspots bezocht om jullie, komende drie maanden, gewoon twee artikelen per week te kunnen geven. Naast onze Nederlandse hotspots, zal Roos drie artikelen schrijven over Ghana. Dit worden drie travelguides met trips die Roos doet. Hierdoor krijgen jullie een beter beeld van Ghana en heb je de ultieme tips voor wanneer je zelf naar Ghana wilt. Ghana is namelijk een prachtig land vol met natuur en veel dieren. Safari all the way dus! Roos zal jullie ook op de hoogte houden via Instagram door af en toe een mooi plaatje te delen of even de stories onder te spammen.

Monkey Sanctuary (Bron: Google)
Hebben jullie nog vragen? Stel deze gerust! Roos geeft er graag antwoord op!

Liefs,

Roos & Mariska


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *