7 x Vintage shoppen in Leiden

We love Leiden en we love Vintage. Hoe tof is het als we dat kunnen combineren? Vintage winkeltjes zijn hip in Leiden. Je vindt er flink wat in de mooie stad. Vandaag zetten wij de tofste voor jou op een rij zodat jij tijdens je shopdag in Leiden de leukste vintage items kan scoren!

Flamingo : Vrouwensteeg 9

Flamingo is een vrolijke en kleurrijke winkel om te zien. Er hangen al de mooiste items in de etalage wat het aantrekkelijk maakt om naar binnen te gaan. Het eerste wat opvalt is de roze flamingo op de muur. Het is een kleine winkel maar met genoeg items om mogelijk scoren. Eva en Justyna zijn de dames achter Flamingo. Ze willen alles net even anders doen dan de rest en kiezen de items zelf met veel zorgvuldigheid uit. Dit is terug te zien in het mooie assortiment. Een winkel waar je vrolijk wordt van de items en de eigenaren. Win-win!

ModejachtPieterskerk-Choorsteeg 2

Bij Modejacht vindt je vooral items uit de jaren ’60 tot en met de jaren ’90. De stijl valt onder vrouwelijk maar toch stoer. Denk hierbij dus aan een mooi jurkje met een tof leren jasje. De eigenaresse geeft aan dat dit ook haar eigen stijl is. Ze combineert vaak vintage met nieuwe items. Je vindt bij Modejacht niet alleen kleding maar ook zonnebrillen, tassen en in de winter scoor je er mutsen. Modejacht is een knus, klein winkeltje met toch een ruim en divers assortiment. En zoals de mensen van Modejacht zeggen: Life is too short to wear boring clothes!

Hartendief : Breestraat 171

Hartendief is een geweldig mooie vintage winkel. Het is groot en ze hebben een breed assortiment. Jurken, topjes, blouses maar ook sierraden, schoenen en tassen van grote merken met een leuker prijsje. Er hangt een gezellig sfeertje en je wordt altijd vriendelijk geholpen door het personeel. On top of this all: ze organiseren regelmatig een kilo sale en daar worden we natuurlijk altijd blij van! Bij Hartendief kan je scoren voor vrijwel alles wat je nodig hebt en ook al heb je niks nodig, grote kans dat je er niet met lege handen naar huis gaat!

Olive Oyl’s Rusty ZipperPieterskerkchoorsteeg 30

Dit is een vintage winkel voor niet alleen vrouwen maar ook voor kinderen en baby’s. De kleding die er hangt is minimaal twee jaar oud waardoor het relatief nieuwe kleding is. Bij Olive Oyl’s Rusty Zipper kan je een gehele outfit samenstellen want naast kleding, vindt je er ook toffe accessoires, tassen en zelfs schoenen. Ook voor de kinderen en baby’s is er een groot assortiment. Olijfje van Popeye is regelmatig te vinden op de muren wat het een originele vibe geeft aan de winkel. Daarnaast komen er elke week nieuwe items bij dus het assortiment wisselt goed af.

VNTG : Botermarkt 11

Bij VNTG willen ze liever betaalbaar en toegankelijk zijn dan exclusief. Er wordt van alles verkocht bij VNTG; denk hierbij aan schoenen, jurken, jassen, shirts, rokken, accessoires en zelfs planten. Ze willen een huiskamergevoel realiseren. Geloof ons, dit hebben ze goed gerealiseerd. Het is een knus winkeltje met veel kleur. Het is vrolijk en uitnodigend. Daarnaast wordt je warm ontvangen door het personeel en kan je elke vraag stellen die je hebt. Los van dit alles, zijn de items ook echt prachtig; niet geheel onbelangrijk natuurlijk 😉

Vintage Island : Nieuwe Rijn 22

Vintage Island is een grote winkel aan de Nieuwe Rijn. Ze zijn onlangs verhuisd naar een groter pand en dat is hele goede aanwinst! Vintage Island heeft een groot assortiment aan kleding voor zowel mannen als vrouwen. De vrolijke vintage blousejes vliegen daar om jouw oren. Maar je kan hier ook scoren voor een toffe jas, jurk of broek. Naast het assortiment kleding, hebben ze ook een grote collectie van verschillende soorten laarzen. Denk hierbij aan Western laarzen, Bikers, Veterlaarzen. Los van de vestiging, kan je Vintage Island ook vinden in Utrecht, Den Haag en Delft.

Kleedvermaak : Nieuwstraat 13

In 2014 is Kleedvermaak geboren; ontstaan om leegstaande panden in Leiden op te vullen met een concept dat naar hun mening vernieuwend, vermakelijk en eigen te noemen is. Je vindt bij Kleedvermaak een mix van items en kleding van kleine ontwerpers. Daarnaast kan je bij Kleedvermaak jouw eigen kleding inleveren zodat ze daar weer iemand anders blij mee kunnen maken; hierover kan je meer lezen op hun website of natuurlijk het even face to face vragen. Houd het adres wel in de gaten want ze kunnen nog wel eens verhuizen. Kleedvermaak is naar onze mening, een mooie aanwinst in Leiden!

Kennen jullie nog mooie vintage winkels in Leiden die we niet kunnen overslaan?

Liefs,

Roos & Mariska


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *