4 x lunchen in Leiden

Leiden zien jullie veel voorbij komen op Hotspotfactory. Maar eerlijk? Wij zijn gewoon ontzettend fan van Leiden. Ook kan je in Leiden heel goed lunchen! Wij laten je in deze post 4 heerlijke lunch plekjes zien. Waar je heerlijk kunt eten en gewoon lekker kan bijkomen. Kijk je mee?

De Waag | Aalmarkt 21, 2311 EC Leiden
Je kunt er ontbijten, lunchen en dineren. Een ontzettend mooie plek in Leiden. Je kunt binnen in het monumentale gedeelte eten, de ouderwetse boterhal. Of in het nieuwe aangebouwde gedeelte met het mooie daglicht en de muur vol planten. Deze plek is geschikt voor een zakelijke meeting maar ook voor en borrel met je vriendinnen kun je er prima terrecht.

Lot en de Walvis | Haven 1, 2312 MG Leiden
Lot en de Walvis is een prachtige plek aan de Haven in Leiden. Een mooi interieur, een mix van vintage en design. Je kan er je dag goed beginnen met een stevig ontbijt en heel gezellig eindigen met vrienden. En zeker in de zomer is het een prachtige plek om te genieten.


Catootje | Kaasmarkt 10, 2312 HZ LeidenEen mooie plek aan de Kaasmarkt in Leiden. Je kunt er terecht voor koffie met taart, een snelle of langzame lunch, een borrel na het werk of een diner met lang natafelen. Alles vers uit eigen keuken, met een mediterrane twist, zoveel mogelijk biologisch en vooral: héél lekker. En wie geen tijd heeft om te blijven hangen, mag het eten gerust mee naar huis nemen.

ROOS, Taste & Smile | Botermarkt 12, 2311 EM LeidenROOS zit altijd helemaal vol en dit begrijpen wij volledig; een prachtige locatie midden in de stad en aan het water. Ideaal voor zonnige dagen. Je kan er de hele dag door ontbijten, lunchen of iets daartussenin. ROOS bereidt bijna alle producten zelf. Voor het overige worden alleen de beste lokale producten van Leidse winkels gebruikt. Ze blijven op zoek naar nieuwe recepten voor variatie in broodjes en taarten waardoor de menukaart vaak wisselend is. Ook kan je bij ROOS terecht voor een high beer, wine of tea.

Wij zouden jou aanraden om zeker een bezoekje te brengen aan een van deze hotspots (of natuurlijk allemaal). Al iets gezien wat je aanspreekt?
Liefs,
Roos & Mariska

 

BewarenBewaren


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *