Travel Guide : Ghana #2 (Olifanten spotten, watervallen en mijn 21e verjaardag vieren)

De tijd vliegt; ik zit hier inmiddels alweer bijna twee maanden. Afgelopen tijd is er weer een hoop gebeurd. Zo ben ik op safari geweest, heb ik prachtige watervallen gezien maar ook mijn verjaardag gevierd aan de andere kant van de wereld.

Mijn stage
Mijn stage gaat lekker! Ik leer steeds meer gebarentaal en ik heb het onwijs naar mijn zin. Ik ben aan het fundraisen en druk met een onderzoek naar de fundraising op dit moment. Dit gaat zeker de goede kant op. Ook houd ik mij bezig met het lesgeven en ondersteunen tijdens de lessen. Heel leuk om te zien dat de meest simpele dingen, zoals een waaier maken, heel enthousiast ontvangen wordt door de leerlingen. Ze zijn onwijs dankbaar voor alles wat je hier doet. Ik geniet elke dag van de kinders!
Boti Falls & Jetski’en
Laat ik beginnen met de watervallen. Ik ging met een meer dan gezellig groepje richting de watervallen; de Boti Falls. Na een flink stukkie rijden kwamen we aan. Een prachtig uitzicht en zelfs even kunnen zwemmen. Helaas kwamen er flink wat mannen het water in; gillend en schreeuwend. Wij hadden al onze foto’s gemaakt en voldoende gezwommen, dus we besloten ervan door te gaan. Op naar Aqua Safari Resort. Tijd om te jetski’en! Maar eerst een binnendoor weg inclusief hoosbui. Wegglijden en met je hart vast over de weg. Gelukkig aangekomen bij Aqua Safari met mooi weer. Samen met Nina sprong ik op de jetski. Bucketlist; check! Funfact; op onze weg naar huis kwamen we ineens terecht in het huis van een super bekende Ghanese rapper. Na even rondkijken, gespeeld met zijn kind van een jaar of twee en een glaasje water; was het weer tijd om te gaan. What a night!

Een echte echte echte olifant gezien!
Eindelijk kwam mijn vriendje langs. Na zes weken missen, was dit, op zijn zachtst gezegd, heel chill. We vlogen de dag na zijn aankomst, gelijk door naar het noorden. Op naar Mole National Park. Een enorm natuur reservaat waar je safari’s kan doen. Uiteraard hebben we dit gaan. Drie jeepsafari’s verder en I did it: een olifant in het echt gespot! We stonden op zo’n 10 meter afstand; echt heel gaaf. Bucketlist; check! Verder natuurlijk nog een hoop andere dieren gespot maar de olifant was zeker het hoogtepunt. Ook gingen we naar de oudste moskee in Ghana. Een heel ander soort moskee als die we gewend zijn. Daarna werden we uitgenodigd door de lokale bevolking om te komen eten.
Wegens privacy heb ik de andere dames niet herkenbaar gemaakt. Vandaar de blurry gezichtjes!
21e verjaardag vieren in Ghana
Mijn verjaardag kwam eraan; mijn vriend was hier om dit met mij te vieren. Helaas door omstandigheden konden mijn ouders niet langskomen. We besloten met mijn verjaardag naar Ko-sa te gaan. Het beachresort waarover ik in de vorige update schreef. Op Ko-sa hebben we heerlijk een dag gerelaxt; een hoop schelpen gezocht, lekker gegeten en vooral genoten. Heel gek om mijn verjaardag zo aan de andere kant van de wereld te vieren. Erg leuk maar toch ook jammer. Je mist alle mensjes thuis dan toch wel. Gelukkig had Mariska, vet lief, een kaart geschreven met haar familie en die met mijn vriend meegegeven. Zo had ik toch een mini cadeautje uit Nederland. ‘S avonds gingen we weer op schildpaddentocht. Helaas was nature weer niet on our side want we hebben ze weer niet gezien :(. Wel leerden onze guides hoe je krabben kon vasthouden zonder dat de krabben jou pijn konden doen. Weer wat geleerd! (En ja, de derde foto; in die huisjes sliepen we!)

Mijn Ghanese kleding
Stof kopen kost hier bijna niks (voor Nederlandse begrippen dan) en een kleermaakster al helemaal niet. Ik besloot stoffen te halen en dit te laten maken in modellen die ik leuk vond. Ik vroeg de kleermaakster een bomberjack en twee jurkjes te maken. Het bomberjack is al mee naar Nederland aangezien dat toch veel te warm is maar de twee jurkjes draag ik hier geregeld. Vooral de groene. Aangezien er van de groene stof nog over was, heeft ze zelfs nog een rokje erbij gemaakt. Score! Binnenkort nog maar wat extra stof halen zodat ik weer helemaal vrolijk klaar ben voor de volgende zomer!
Eind december komt de laatste update online; over mijn laatste gebeurtenissen en tripjes maar ook over het thuiskomen in het koude kikkerland Nederland. Onesie all the way! Want van 30 graden naar het vriespunt; dan is het tijd voor lekker dikke kleding.
Ben je nou benieuwd naar de rest van mijn gebeurtenissen en tripjes? Volg mij (@pluk.een.roos) dan vooral even op Instagram. Daar deel ik dagelijks kiekjes van mijn Ghana leventje.
Liefs, Roos

One thought on “Travel Guide : Ghana #2 (Olifanten spotten, watervallen en mijn 21e verjaardag vieren)

 1. Martien en Josee Beantwoorden

  Ha die Roos…

  Wat een leuk verhaal weer.. En ja, jammer dat wij niet naar Ghana konden komen om onder andere je verjaardag te vieren. Maar goed…Wij hadden graag met jullie, olifanten en watervallen gaan bekijken, willen ervaren hoe het is om met deze kinderen op school te werken..en natuurlijk je 21e verjaardag te vieren..en je vrienden aldaar te leren kennen…
  Je verjaardag dunnetjes overvieren doen we als je weer thuis bent bij ons…Gezellig..

  Nou nog een klein poosje en dan ben je weer in de koude kikkerlandje..Wij zullen een warme jas voor je meenemen…Neem jij de zon voor ons mee..?

  Liefs, Martien en José

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *