Alphen aan den Rijn : Proeflokaal Bregje

Proeflokaal Bregje staat voor lekker én studentbudgetproof eten. Een grote keuze uit verschillende gerechten en dat voor maximaal 14,50 voor een drie gangenmenu. Daarbij kan je kiezen uit verschillende frisjes, wijnen, bieren en cocktail (ook maar 5 euro per stuk; nog meer studentproof!). Het centrum van Alphen aan den Rijn is helemaal geupgrade waardoor het nu een stuk aantrekkelijker is om daar langs te gaan. Wij hadden de eer te mogen eten bij Proeflokaal Bregje en we nemen jullie graag mee in onze ervaring.

Proeflokaal Bregje | Thorbeckeplein 66, 2406 CZ Alphen aan den Rijn

Maandag tot en met woensdag heb je voor 12,50 een driegangenmenu en de overige dagen komt daar 2 euro boven op. Maaar, nog steeds heel studentbudgetproof. Het menu heeft voor ieder wat wils. Er zijn drie vegetarische voorgerechten, drie vis voorgerechten en tot slot vier voorgerechten met vlees.

Wij zijn met de voorgerechten gegaan voor de Gamba’s ‘Pil Pil’; (gebakken gamba’s in knoflook-rode peper olie) en de Trio van Vis (Gerookte paling, Gerookte zalm en Rivierkreeftjes met verschillende saus en focaccia). De Gamba’s zijn Mariska haar all time favorites en vis is sowieso altijd goed bij Roos. Het smaakte dan ook echt heerlijk. Bij ons voorgerecht hadden we een cocktail besteld; De Gin Lychee. Echt een aanrader aangezien je het bittere van de gin niet proeft door het zoete van de lychee.
Daarna volgde de hoofdgerechten. Bij de hoofdgerechten heb je keuze uit drie vis gerechten, zes vlees gerechten en twee vegetarische gerechten. Ook zijn er speciale kids menu’s. Wij gingen voor de Zeebaarsfilet en de spies van Ossehaas. Bij de hoofdgerechten wordt standaard patat en sla geserveerd: SCORE! Dit heeft ons, alweer, onwijs goed gesmaakt. Ook is de Hamburger heel goed.
Tijd voor onze favoriete gang: het toetje. Mariska ging voor de Dame Blanche en Roos voor de Cheesecake. Roos kan je sowieso any time of the day blij maken met cheesecake en ze wist dat deze bij Bregje ook heel lekker is. Hierbij dronken we een bakkie koffie en muntthee. Al met al: heerlijk gesmaakt dus!
Mocht je Proeflokaal Bregje nog niet kennen? Ga zeker eens langs bij een vestiging. Ze hebben flink wat vestigingen dus kijk even op de website of ze ergens bij jou in de buurt zitten. Fun fact: In elke vestiging hangt een muur vol foto’s van mensen die Bregje heten. Onwijs leuk!
Al enthousiast geworden over Proeflokaal Bregje? Of kende je het stiekem al?

Liefs,

Roos & Mariska


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *