5 x Een hapje eten in Den Haag

Heb jij ook altijd dat je niet goed weet waar je goed en leuk kan lunchen of dineren wanneer je in een onbekende stad bent? Daarnaast zijn we ultiem fan van Den Haag. Perfecte combi om hier een city guide van te maken zodat jullie wel weten waar je goed en leuk kan lunchen en dineren in Den Haag want Den Haag heeft genoeg toffe opties. Nu kan je met een goed gevulde maag weer door met het struinen door de stad.

Club Vers | Stationsweg 136a, 2515 BS Den Haag

Bij Club Vers staan ze voor vers, gezond maar bovenal lekker eten. Dat het toevallig vaak vegetarisch of vegan is, is een mooie bijzaak. Ze willen iedereen dan ook laten zien dat gezond eten gewoon echt lekker kan zijn! Is het nou voor ontbijt, lunch, diner of een heerlijke kopje koffie met gebak, ze doen het allemaal! Speciale dieetwensen zijn helemaal geen probleem bij Club Vers. Dus eet je suikervrij, glutenvrij, lactosevrij? Ze hebben voor iedereen een uitzonderlijk lekker en verrassend assortiment. Daarnaast, dik pluspunt, het zit naast station Hollands Spoor. Wanneer je dus een dagje Den Haag pakt, zit je zo lekker te eten bij Club Vers.

Haver | Reinkenstraat 103, 2517 CT Den Haag

Haver is een lunchroom met voor ieder wat wils. Ze hebben, zoals ze het zelf noemen, goede start ontbijtjes, spannende broodjes en salades met een bite. Daarnaast hebben ze voor ieder een soort taartje: healthy pleasures en guilty pleasures met een kop koffie. Bijkletsen met vrienden of hard aan het werk, het kan allemaal bij Haver. Daarnaast is er voor kinderen ook wat wils. En mocht je nou niks lekkers op de kaart zien en het beter weten: je mag dan zelf je combi met de beschikbare ingrediënten doorgeven! Al met al, zeker een aanrader voor iedereen.

InStock | Buitenhof 36, 2513 AH Den Haag

InStock: een redelijk nieuw concept als het gaat om uiteten gaat. Een derde van de voedselproductie wordt verspild. Dit is zo’n 1,3 miljard ton kilo per jaar. De eigenaren van InStock bedachten bij zichzelf: dit kan anders. Nu zet InStock al zo’n twee jaar voedselverspilling op de kaart: letterlijk en figuurlijk. Ze halen zelf onverkochte producten op bij plaatselijke Albert Heijns. Dit doen ze met een onwijs toffe bakfiets. Hiermee cruisen ze met geredde producten door de stad. Producten waar je aan kan denken zijn groente en fruit met schoonheidsfoutje, brood van een dag oud of bijvoorbeeld vlees en vis wat in overschot in de supermarkt te vinden is. Je zult dus nooit iets op je bord krijgen wat over de datum is.

SLA | Kerkplein 4A, 2513 AZ Den Haag
SLA; begonnen als familiebedrijf en uitgegroeid tot een groot concept. Het is ontstaan uit eigen behoefte van de familie. Door reizen, ziekte, allergieën, leerden de mensen achter sla dat puur eten positief effect heeft op hoe je je voelt. Deze gezonde levensstijl was lastig te combineren met het stadsleven. Hieruit ontstond SLA: een plek om onbezorgd gezond te eten. SLA leert jou hoe lekker gezond eten kan zijn. Aangezien elk seizoen andere producten kent, veranderd het menu van SLA elke 3 maanden. Zo kan je in de zomer genieten van de frisheid van een stuk komkommer of tomaat en in de winter van pompoen. Mocht er nou in het menu niks bij staan wat je lekker lijkt? Geen nood want je kan altijd ook nog zelf een salade samenstellen.

Pistache Café | Prinsestraat 134, 2513 CH Den Haag

Het mintgroene restaurantje trekt gelijk je aandacht wanneer je er langs fietst. Het Pistache Café heeft een interieur waar je U tegen zegt: onwijs mooi en huiselijk. Met het oog op de Paleistuinen kun je hier genieten van ontbijt, lunch, taartjes van SUE en verschillende drankjes. Ze streven naar zo clean, organisch en vers mogelijk eten. Daarnaast mag het natuurlijk heerlijk smaken 😉 Pistache heeft voor ieder wat wils: Wafels, Yoghurt of juist een Omelet als ontbijt? Van de keuze mogelijkheden voor de lunch, krijg je spontaan keuze stress. Salades, Sandwiches en Panini’s met diverse ingrediënten zodat er vast wel iets bij zit wat jou smaakt. Ook kan je er gewoon terecht voor een lekkere tosti. Borrelen kan ook bij Pistache: een biertje, Gin & Tonic of juist een wijntje, het kan allemaal.

Heb je al een lunch spot er tussen zien staan voor jouw volgende keer Den Haag?

Liefs,Roos & Mariska


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *